Ministr školství chce z romského koncentráku vzdělávací centrum

Bývalý koncentrační tábor pro Romy na Hodonínsku by se měl změnit ve vzdělávací centrum. Usiluje o to nový ministr školství Dobeš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné)

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Ministerstvo školství bude usilovat o stavbu vzdělávacího centra na místě bývalého koncentračního tábora pro Romy v Hodoníně u Kunštátu.

Ještě minulý rok fungoval přestavěný tábor jako rekreační středisko. Vláda ho ale odkoupila a na projekt školícího centra, které by se zabývalo romským holocaustem, vyčlenila 70 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Dobeš hovoří o záměru využití bývalého lágru.mp3

Ministerstvo školství bude o jeho stavbu usilovat i přes plánované snižování výdajů. „Škrtám, kde mohu, ale říkám si, že možná v době úplné krize je možné dobré vyslat nějaký mravní signál. Není na mnoho věcí, budeme všude možně škrtat a možná toto by mohla být ta výjimka,“ řekl dnes ministr školství Josef Dobeš.

„Chtěl bych mít všechno připraveno ke konci září tak, aby to byl kvalitní materiál, který by získal podporu kolegů z vlády,“ upřesnil záměr prosadit tento projekt ministr.

Gabriela Grmolcová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme