ODS představí své kandidátky i uchazeče o primátorské křeslo příští pondělí

Do tiskové konference vyhlášené na 9. srpna ve 14 hodin nesdělí ODS ani jednoho možného kandidáta na funkci pražského primátora. Ujišťuje však, že strana má dostatek kvalitních osobností, které by se úřadu mohly ujmout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Šťastný

Boris Šťastný | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Jak řekl předseda pražské organizace a poslanec Boris Šťastný, v pondělí v poledne se sejde regionální rada ODS, která teprve kandidáty definitivně zvolí. „Není možné předem zveřejňovat v médiích jakákoli jména,“ upozornil.

„Je třeba si uvědomit, že kandidátek je v Praze sedm. Posíláme mnoho nových lidí a budeme o tom hovořit na schůzi příští pondělí. Máme jasný postup, strategii. Regionální rada má možnost zvolit jedničky, můžeme tedy dopsat jednu nebo více osob na čelo kandidátky,“ vysvětluje Šťastný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda pražské ODS Boris Šťastný o kandidátovi na pražského primátora

Podobně jako ostatní strany dá i ODS na jednu z pražských obvodních kandidátek i takzvaného „superlídra“, tedy kandidáta na pražského primátora. Šťastný pouze prozradil, že mezi uvažovanými kandidáty jsou členové ODS i osoby straně blízké.

Volby do Senátu budou společně s těmi komunálními sice až 15. a 16.října. Kandidátní listiny ale musí strany odevzdat už do 10. srpna. Na výsledcích voleb bude také záležet, kdo se stane novým pražským primátorem.

Nominováni jsou například za TOP 09 bývalý guvernér centrální banky Zdeněk Tůma, za Věci veřejné bývalá náměstkyně primátora Markéta Reedová. ČSSD vysílá do souboje pražského zastupitele strany a stínového ministra spravedlnosti Jiřího Dientsbiera mladšího.

Ondřej Černý, Milada Richterová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme