Sněmovna bude šetřit na zahraničních cestách a telefonování

Poslanecká sněmovna bude šetřit. Podrobnosti dnes zveřejní předsedkyně sněmovny občanská demokratka Miroslava Němcová. Ta veřejnosti prozradí i to, jak se naloží s vilou Ladronka, kterou má k dispozici právě šéf dolní komory parlamentu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhá schůze Poslanecké sněmovny

Druhá schůze Poslanecké sněmovny | Foto: Tomáš Adamec

Radiožurnálu zatím Miroslava Němcová naznačila, že chce peníze uspořit především ve dvou oblastech. „Budeme škrtat téměř ve všech provozních položkách. To znamená, jak na službách telekomunikací, tak například na zahraničních cestách. To bude pravděpodobně největší objem ušetřených peněz,“ řekla Němcová.

Šetřit se bude i v senátu. Vláda uložila horní komoře parlamentu zmrazit ve výdajích třináct a půl milionu korun. Spolu s požadavkem předchozího kabinetu tak senátoři musejí za letošní rok seškrtat celkem čtyřiadvacet milionů.

Jak vyplynulo z jednání hospodářského výboru senátu, šetřit se má zejména na provozních nákladech včetně poradenských služeb a cestovném.

Věra Pfeifferová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme