Policie odhalila pašeráky vzácných papoušků

V rámci akce „Linie“ zadržela policie od února 2009 několik vzácných pašovaných papoušků. Mezi nimi byli například i tři arové kobaltoví, kteří patří mezi nejohroženější živočichy na světě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papoušek

Papoušek | Foto: Corel GALLERY

Jedná se o jeden z největších případů pašování vzácných zvířat v historii České republiky, který kdy celníci, policisté a pracovníci České inspekce životního prostředí odhalili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mojmír Mucha o případu pašovaných papoušků

„V celém průběhu došlo k zajištění celkem 32 jedinců, z toho většina z nich byly skutečně nejohroženější druhy. Cena těchto nejvzácnějších papoušků se může pohybovat až v milionech korun, jedná se však o cenu na černém trhu. Pro ochranáře je cena nevyčíslitelná,“ řekl Mojmír Mucha z odboru pátrání a dohledu Celního ředitelství Brno.

Z trestného činu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy je obviněno pět lidí. Hrozí jim až osm let vězení.

Dominika Rojtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme