Prvně se schází nová tripartita

Na první schůzce předsednictva tripartity by se mělo jednat hlavně o harmonogramu projednávání jednotlivých témat z vládní agendy-především státního rozpočtu nebo reforem v oblasti zdravotnictví, důchodů a daní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strakova akademie a Kramářova vila

Strakova akademie a Kramářova vila | Foto: Jan Rosenauer

Sociální partneři vlády Petra Nečase jdou ale na schůzku i s vlastními prioritami. Tyto mají - jak Radiožurnálu potvrdil viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák - zaměstnavatelé:

Přehrát

00:00 / 00:00

Viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

„Budeme trvat na tom, aby jakékoli věci, to znamená včetně státního rozpočtu a jakákoli nová legislativa byla včas dávána k nám k připomínkovému řízení. Chápu, že vláda má 118 poslanců, takže řadu věcí může snadno převálcovat, ale myslím, že by to bylo nerozumné a nezodpovědné do budoucna.“

Dodržování termínů pro připomínky před schvalováním zásadních zákonů budou po Nečasově vládě požadovat i odbory.

Ty by navíc chtěly, aby premiér Petr Nečas vedl s odboráři i dvojstranný dialog. Například o důchodové reformě, kterou by chtěly odbory podle jejich předáka Jaroslava Zavadila probrat se všemi ministry nové vlády.

Milan Kopp, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme