Kolem rezignace Kocába jsou otazníky

Premiér Petr Nečas dnes přijal rezignaci zmocněnce pro lidská práva Michaela Kocába. Podle premiéra mu Kocáb rezignaci nabídl k 15. září na dnešním jednání. Michael Kocáb tuto informaci ale nepotvrdil, prý jde o nedorozumění. Jak řekl Radiožurnálu, k celé věci se chce oficiálně vyjádřit zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Kocáb

Michael Kocáb | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Podle mluvčího vlády Martina Kubky se premiér Petr Nečas setkal se s Kocábem setkal dnes odpoledne. "Hned v úvodu dnešního jednání mi pan Michael Kocáb nabídl svou rezignaci na funkci vládního zmocněnce pro lidská práva ke dni 15. září. Rezignaci jsem se rozhodl přijmout," citoval Kubka Nečase.

Zmocněncem pro oblast lidských práv se exministr pro menšiny a lidská práva Michael Kocáb stal na jaře. Demisi z předchozího ministerského postu podal na konci března na základě tehdejšího požadavku Strany zelených, která se rozhodla dál nepodporovat kabinet poté, co kvůli sporům o modernizaci elektrárny Prunéřov rezignoval ministr životního prostředí Jan Dusík.

Nestraníka Kocába do tehdejší Fischerovy úřednické vlády nominovali právě zelení. Po Dusíkově demisi velké strany společně s premiérem řešily, jak rozdělit uvolněná křesla, a souhlasily s tím, že se Kocábovy agendy ujme sám Fischer.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme