Sněmovna vyslechne projev prezidenta

Poslanecká sněmovna dnes zaznamená desátou návštěvu prezidenta republiky. Zatímco Václav Havel byl v historii České republiky v dolní komoře parlamentu osmkrát, Václav Klaus přijde dnes v roli hlavy státu podruhé. Naposledy navštívil prezident republiky oficiálně dolní komoru parlamentu v říjnu roku 2003 za koaliční vlády sociálního demokrata Vladimíra Špidly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus jmenoval 13. července 2010 členy nové vlády České republiky

Prezident Václav Klaus jmenoval 13. července 2010 členy nové vlády České republiky | Foto: Tomáš Adamec

Tehdy mimo jiné zkritizoval koaliční vládu vedenou ČSSD za rekordně vysoký schodek a mluvil i reformě veřejných financí. Varoval před tím, aby se jako reforma předkládaly úsporné škrty. Skutečnou reformu pak podle jeho tehdejších slov už veřejnost nebude chtít unést.

Dnes by měl prezident vystoupit s projevem o směřování země. Mezi poslance teď pozvala hlavu státu předsedkyně Sněmovny za ODS Miroslava Němcová:

„Já jsem se setkala s panem prezidentem na Pražském hradě, kdy dával slavnostní večeři na počest lotyšského prezidenta tak jenom tak prohodil, že už má napsaný projev, že už si ho promýšlí a že spíš to bude spíš vážnější zamyšlení nad pozicí České republiky v dnešních dnech,“ řekla Němcová Rádiu Česko.

Podle premiéra Petra Nečase bude Klausovo vystoupení inspirující: „Já jsem rád, že prezident vystoupí v poslanecké sněmovně. Na jeho vystoupení se těším a se zájmem si ho určitě vyslechnu. Musím říci, že nevím s čím předstoupí před poslaneckou sněmovnu, ale každé jeho vystoupení je inspirující a stojí za to ho pozorně vyslechnout.“

Marián Vojtek, Milada Richterová, Věra Pfeifferová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme