Lubomír Kohout získal in memoriam cenu VIA Bona

Už potřinácté byly v Praze uděleny Ceny VIA Bona za firemní a individuální filantropii. Jsou určeny firmám i jednotlivcům, kteří pomáhají svému okolí a to nejen finančními dary. Letos se stal laureátem in memoriam Lubomír Kohout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děti ze školy v peruánské Haparquille

Děti ze školy v peruánské Haparquille | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

Učitel dějepisu a filantrop Lubomír Kohout získal cenu hned ve dvou kategoriích. Pro největšího individuálního dárce a obdržel také novinářskou cenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lubomíra Kohouta představuje jeho žák Václav Suchý

„On měl svoje zásady, kterým byl věrný celý život a podařilo se mu svůj život přesáhnout i dary, které přes nadace pomáhají jiným,“ řekl jeho žák Václav Suchý.

Kohout svou závětí podpořil přes nadaci Inka vzdělávání peruánských dětí a jeho dary pomáhají také organizaci La Strada, která bojuje proti obchodu s lidmi.

Nadace VIA patří mezi největší a nejaktivnější české nadace. Působí jako prostředník mezi dárci, kteří chtějí promyšleně a efektivně podporovat dobročinné projekty a těmi, kteří pečují o své okolí a starají se o osudy druhých.

Igor Maňour, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme