Věci veřejné by mohly přijít o místo ministra vnitra

Případ bezpečnostní agentury ABL, která údajně v minulosti sledovala politiky z Prahy 11, by mohl ohrozit existenci vládní koalice. Část občanských demokratů hrozí zásadními změnami. Podle místopředsedy ODS Pavla Blažka by Věci veřejné mohly přijít o ministerstvo vnitra, které vede Radek John (VV). Informují o tom Mladá fronta Dnes a Právo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek John (Věci veřejné)

Radek John (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Případem sledování političky se zřejmě bude zabývat policie. Trestní oznámení podala jak firma ABL, která se podezření brání, tak i bývalá starostka pražské městské části Marta Šorfová, která se měla stát objektem sledování.

Opoziční ČSSD už včera prohlásila, že pokud se prokáže vina ABL, měl by odstoupit ministr John i ministr dopravy Vít Bárta, jehož rodina bezpečnostní agenturu vlastní.

Premiér Petr Nečas už prohlásil, že vláda bude trvat na důsledném vyšetření skandálu.

Mluvčí občanských demokratů ale odmítá, že by nyní jednalo o výměně ministra vnitra. Podle ODS není náhoda, že se tyto spekulace o objevují dva týdny před komunálními a senátními volbami. Mají prý účelově poškodit vztahy mezi koaličními partnery.

Podle ODS je potřeba, aby se celá záležitost rychle pořádně vyšetřila. Závěry se musí udělat na základě zjištěných faktů, a ne spekulací z médií.

Jana Zemanová, mta, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme