Vláda rozhodne o odvolání Vesecké

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil dnes zřejmě předloží vládě návrh na odvolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké. Nahradit by ji měl český zástupce v organizaci Eurojust Pavel Zeman. Způsob odvolání nejvyšší státní zástupkyně kritizuje organizace Transparency International.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká

Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká | Foto: Tomáš Adamec

Pavel Zeman by se podle ministerstva spravedlnosti mohl funkce ujmout na přelomu roku až ukončí své působení v této evropské istutuci. S dvouměsíční lhůtou pro odchod Vesecké ale nesouhlasí ředitel Transparency International David Ondráčka.

John: Věci veřejné odvolání Vesecké rozhodně podpoří

Ministr vnitra Radek John Veseckou nedávno obvinil, že brzdí vyšetřování zakázek nejen na ministerstvu obrany. "Návrh Věcí veřejných je čím dříve, tím lépe," řekl John.

Vesecká je kritizována také za svůj postup v kauze Čunek. To ale Renata Vesecká už dříve odmítla.

Přehrát

00:00 / 00:00

0059DFC6.mp3

"Zcela zásadně se ohrazuji proti nepravdivým, zkresleným a zavádějícím informacím, které jsou spojovány právě s důvody, pro které by mělo dojít v mé sobě ke změně," řekla Vesecká.

Tomáš Medek, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme