Ministra Jankovského přijal prezident Klaus, probírali deregulaci nájemného

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský byl dalším z členů vlády, které si prezident Václav Klaus pozval na seznamovací schůzku. Zhruba hodinu spolu hovořili hlavně o blížící se deregulaci nájemného a s tím související koncepcí bytové politiky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamil Jankovský (Věci veřejné) - ministr pro místní rozvoj

Kamil Jankovský (Věci veřejné) - ministr pro místní rozvoj | Foto: Tomáš Adamec

Prezident podle ministra Jankovského žádné rozpory ve fungování ministerstva nenašel. „Já si myslím, že pan prezident se nevyjadřoval v negativním smyslu, že by bylo to, co jsem mu tam předestřel, v nějakém rozporu a že by s tím zásadně nesouhlasil,“ řekl po schůzce.

„My se skutečně snažíme novelu občanského zákoníku připravit tak, aby byla opravdu únosná pro všechny vrstvy obyvatelstva,“ ubezpečil.

Podle Jankovského si s prezidentem doslova notovali v názoru na zbytečnou byrokratickou zátěž, která nepřispívá k efektivitě procesu. „Můžeme jít i do těch záležitostí týkajících se izonorem a toho, co podnikatelskou obec obtěžuje,“ uvedl.

Václava Marešová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme