Koaliční špičky jednají o situaci ve vládě

Před 18. hodinou začala koaliční schůzka špiček ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Důvodem schůzky je korupční skandál ve Státním fondu životního prostředí, kvůli kterému odchází z vlády ministr životního prostředí Pavel Drobil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sídlo vlády

sídlo vlády | Foto: Jan Rosenauer

Jak z místa hlásdila naše reportérka, ještě před tímto setkáním se sešly také špičky ODS a podle některých zdrojů dají se očekávat nové informace.

Přehrát

00:00 / 00:00

O jednání K9 mluvili v Ozvěnách dne reportérka Lucie Husárová a komentátor Čro Petr Nováček

Nechceme rozbíjet koalici, ale požadujeme další infomace, abychom se neopírali jen o ty z médií. Takto - v kostce řečeno - zdůvodnili zástupci nejmenší vládní strany Věci veřejné, proč se chtějí sejít se svými koaličními kolegy.

Opoziční ČSSD chce vyvolat v Poslanecké sněmovně hlasování o nedůvěře kabinetu Petra Nečase. A to kvůli podezření, které zveřejnila Mladá fronta Dnes, že ve Státním fondu životního prostředí údajně došlo k pokusu o zmanipulování veřejné zakázky.

Petr Nečas se vrátil z Bruselu odpoledne a své koaliční partnery pozval do Strakovy akademie, sídla vlády. VV chtějí ještě slyšet, co premiér o možné korupci ví, věděl, jak dlouho a jaké kroky podnikl a také vysvětlení počínání odcházejícího ministra Pavla Drobila.

O výsledcích schůzky budeme informovat.

Míra nedůvěry

Komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček v Ozvěnách dne poznamenal, že není obvyklé, aby člověk s sebou nosil skrytý nahrávací přístroj a zaznamenával si rozhovory. „To svědčí o značné míře nedůvěry, která panuje v některých státních institucích.“

„Dovedu si představit, pokud se páně Michálkovy informace zakládají na pravdě, že se sám chtěl krýt v případě, že by došlo k trestnímu stíhání,“ uvedl Nováček.

Milan Kopp, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme