Svoboda: Rada Prahy by mohla odvolat magistrátní úředníky, kteří odmítají odejít

Rada hlavního města Prahy by mohla odvolat úředníky pražského magistrátu, kteří odmítají odejít. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Svoboda (ODS)

Bohuslav Svoboda (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

Úředníci Jiří Toman, Peter Ďurica a Bořek Votava měli koncem roku podat rezignaci, ale neudělali to. Pokud se s nimi rada nedohodne na dobrovolném odchodu, na příštím zasedání v úterý by je mohla odvolat. Jak dodal primátor Svoboda, shoduje se na tom celá koalice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s primátorem hlavního města Prahy Bohuslavem Svobodou, jak dopadne mnohamiliardový tendr na novou pražskou čističku odpadních vod i zda dokáže primátor splnit svůj slib, že se rozloučí na magistrátu s lidmi ze starého vedení

„Myslím si, že názor na to, že je třeba personální situaci na magistrátu řešit, je názor koaliční. Já to předložím a rada bude muset přijmout nějaké rozhodnutí. Nemohu říct, že po tomto jednání to bude vyřešeno, ale bude rozhodnuto, jaká cesta se z těch možných použije,“ řekl Svoboda.

Martin Veselovský, Radek Pavlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme