Advokát: Chceme odročení, vyšetřovatel řekl milence v posteli, že Nečesaný je nevinný

Advokát Lukáše Nečesaného žádal v úterý u soudu o odročení líčení, protože vyšetřovatel měl říct v posteli své milence, že jeho klient je nevinný. Soud ale žádost zamítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Nečesaný

Lukáš Nečesaný | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Advokát Nečesaného Oldřich Chudoba upozornil na výpověď mladé ženy, která tvrdí, že byla milenkou kriminalisty, který na vyšetřování pracoval. V této době stíhal tento vyšetřovatel také jejího manžela. Žena vypověděla, že jí vyšetřovatel sdělil, že „Nečesaný to neudělal, že je to jiná hra a že je v tom politika, protože jde o jeho otce.“ Proto žádal o odročení soudu.

Pro připomenutí: Nečesaného otec čelí se svou ženou obvinění kvůli korupci v Liberecké nemocnici.

Předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička však žádost zamítl. Podle něj neexistuje podezření, že by vyšetřovatel spal s ženou obžalovaného, takže není důvod soud odročovat.

Pokus o vraždu kadeřnice

Lukáš Nečesaný měl v únoru 2013 v kadeřnictví v Hořicích nejméně šestkrát udeřit kadeřnici do hlavy polenem a poté jí ukrást 10 tisíc korun. Ženě, kterou našel její syn, zachránili život záchranáři.

Obžalovaný od začátku tvrdí, že je nevinný. Do kadeřnictví se prý šel jen ostříhat, ale bylo zavřeno. Ženu podle něj musel napadnout někdo až po jejím odchodu.

Královéhradecký krajský soud odsoudil Nečesaného v lednu 2014 k 16 letům vězení. Vrchní soud mu pak trest o tři roky zmírnil. Nečesaný poté nastoupil do vězení, ale Nejvyšší soud v květnu 2015 verdikt pro nedostatek důkazů zrušil a nařídil nové projednání.

Letos v dubnu Krajský soud v Hradci Králové potvrdil verdikt 13 let vězení, ale obviněný se odvolal. Vrchní soud měl případ začít projednávat v červenci, ale Nečesaný byl údajně nemocný. Doložil to lékařskou zprávou z nemocnice, kde je ředitelem jeho otec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme