Klienti realitní kanceláře Reality 21 s návrhem na insolvenci neuspěli, soud ho definitivně zamítl

Klienti realitní kanceláře Reality 21, kteří přišli o peníze a své nemovitosti, neuspěli se svým návrhem na insolvenci realitní kanceláře. Soud už jednou návrh zamítl, klienti se proto odvolali k Vrchnímu soudu v Praze. Ten teď jejích návrh zamítl definitivně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Zájemci o koupi nemovitostí poslali v létě 2012 peníze advokátovi Miloši Vlasákovi do úschovy. Prodávající převedli své domy na nové majitele a čekali na peníze uložené u advokáta. Po něm se ale slehla zem.

V září 2012 proto případ začala řešit policie, a to pro podezření ze zpronevěry. „Pořád tam hodně přes milion korun v úschově u advokáta zbylo,“ uvedl tehdy jeden z podvedených, Martin Koudelka.

O peníze přišlo celkem 54 klientů. „Jedná se o 12 milionů korun po splatnosti a 38 milionů korun, které se blíží k termínu splatnosti,“ řekl na začátku vyšetřování případu mediální zástupce realitní kanceláře Reality 21 Radek Polák. Celkem tedy nejméně 50 milionů korun.

Společnost se zpočátku i snažila pomoct klientům věc řešit. Těm však brzy došla trpělivost a protože jim advokáta doporučila právě realitní kancelář Reality 21, která ho představovala jako svého spolupracovníka, začali požadovat peníze po ní.

U soudu podali návrh na její insolvenci. Soud ho zamítl, poškození se odvolali a Vrchní soud v Praze dnes zamítl i toto odvolání.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme