ANO chce Chovancovu rezignaci, pokud změny v policii schválí už po radě

Koaliční hnutí ANO bude požadovat rezignaci ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), pokud ministr podepíše reorganizaci policie ještě před středečním dohodovacím řízením koalice. Na tiskové konferenci to dnes řekl předseda hnutí Andrej Babiš v reakci na Chovancovo prohlášení, že pod navrhované změny u policie připojí svůj podpis po úterní Bezpečnostní radě státu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Babiš a Milan Chovanec (fotokoláž)

Andrej Babiš a Milan Chovanec (fotokoláž) | Foto: Český rozhlas

„Pokud to udělá, určitě budeme požadovat, aby odstoupil, protože tím pádem je koaliční smlouva jenom cár papíru, který vlastně nikdo nechce respektovat. Jasně jsem napsal koaličním partnerům, že je to pro nás zásadní problém, a byla dohoda, že to budeme řešit ve středu ráno,“ konstatoval Babiš.

Takový krok by prý zásadně ovlivnil vztahy v koalici. K tomu, jak by ANO případně postupovalo dál, se zatím Babiš vyjádřit nechtěl: „Nechci spekulovat. Já to dneska nevím, jak budeme reagovat.“

Zatím jsem neslyšel argument, proč změny v policii nepodepsat, říká Chovanec

Číst článek

Chovanec podle Babiše nemá zájem, aby se situace v koalici zklidnila. „Vystoupení pana Chovance bylo brutální, samé útoky, samé lži,“ komentoval dnešní účast ministra vnitra v televizních Otázkách Václava Moravce, kde Chovanec mimo jiné připomněl některé kauzy související s Babišovým podnikáním. Babiš se debaty odmítl zúčastnit.

Babiš také uvedl, že na jednání Bezpečnostní rady státu dorazí, jen pokud tam bude pozván plukovník Šlachta. Vystoupit z vlády se ale hnutí ANO podle Babiše nechystá.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme