Armáda by měla podle Zemana proti teroristům bojovat ničením jejich výcvikových táborů

Prezident Miloš Zeman podporuje vyšší rozpočet pro armádu. Peníze by měly jít hlavně na boj s mezinárodním terorismem. Zeman to řekl při své návštěvě 43. výsadkového praporu v Chrudimi. Dodal, že pro boj s terorismem je nutné mít dostatek výsadkářů, speciálních jednotek a bezpilotních letounů, takzvaných dronů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Chrudimi se prezident Miloš Zeman setkal s vojáky ze 43. výsadkového praporu

V Chrudimi se prezident Miloš Zeman setkal s vojáky ze 43. výsadkového praporu | Zdroj: ČTK

„Teroristické základy jsou velmi mobilní a velmi rychle se přemisťují. Je zapotřebí nebojovat proti nim tím, že obsazujete území, protože je to bezpředmětné, ale že se pokusíte zničit výcvikovou základnu Al-Káidy nebo čehokoli jiného,“ myslí si prezident.

Zeman se v Chrudimi setkal s výsadkáři a válečnými veterány

Číst článek

Zeman také řekl, že obrana by měla mít vyšší rozpočet. A to ty složky armády, které budou pro boj s mezinárodním terorismem určené.

„Nevidím důvod, abychom plýtvali prostředky na repasi tanků T-72, pořizování podzvukových bitevníků L-159 a podobně. Armáda má mít zvýšený rozpočet, ale peníze má vynakládat na užitečné věci.“

Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme