Armáda vyčlenila 650 vojáků připravených pomáhat s ostrahou hranic

Na případný zvýšený nápor migrantů se kromě policie připravuje i česká armáda. Ministerstvo obrany vyčlenilo 650 vojáků, kteří jsou od dnešního večera připravení pomáhat policii na hranici s Rakouskem. Mohou monitorovat situaci nebo hlídkovat. Na místo by v případě potřeby měli dorazit do dvou hodin. Česká republika se těmito kroky připravuje na možnost, že by Rakousko uzavřelo své hranice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společné cvičení policie a armády na jihočeském hraničním přechodu Dolní Dvořiště

Společné cvičení policie a armády na jihočeském hraničním přechodu Dolní Dvořiště | Foto: Mária Pfeiferová

„Vojáci budou od večera připraveni ve třech vojenských objektech poblíž hraničních přechodů na jihu republiky,“ uvedl mluvčí ministerstva obrany Petr Medek.

Česká republika už dříve avizovala, že od soboty rozšíří policejní kontroly na hranici s Rakouskem.

Policie nyní dohlíží na 14 přechodů, postupně spustí kontroly i na zbylých šesti a počet policistů se zvýší z 200 na 720. Namátkové kontroly se zaměří hlavně na nákladní automobily přijíždějící do České republiky.

Policie bude od soboty kontrolovat všechny hraniční přechody s Rakouskem

Číst článek

I když v současnosti přes české území proudí jen relativně malé množství migrantů, Česko chce být připravené na možnost, že se to po dostavbě plotu na maďarsko-chorvatské hranici změní.

Pokud by Rakousko v reakci na plot, který už je téměř hotový, uzavřelo své hranice, lze předpokládat, že by tisíce běženců směřujících do Německa hledaly cestu právě přes Českou republiku.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme