Babiš chystá trestní oznámení na ostravskou fakultní nemocnici

Spor ministrů Babiše a Němečka pokračuje. Šéf hnutí ANO a ministr financí chystá trestní oznámení na ostravskou nemocnici kvůli jejímu hospodaření. V minulosti toto zařízení vedl současný ministr zdravotnictví z ČSSD Svatopluk Němeček. Toho Babiš obviňuje z nevýhodného nákupu vybavení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svatopluk Němeček a Andrej Babiš

Svatopluk Němeček a Andrej Babiš | Foto: Český rozhlas

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka řekl, že policie v případu nezjistila pochybení.

„Ta věc už byla v minulosti policií prošetřována. Policejní vyšetřování podle informací, které mi dal pan ministr Němeček, bylo zastaveno,“ konstatuje Sobotka.

„To znamená, není to nová věc. Je to věc, která se odehrála v letech 2008, 2009, věc, která už byla prošetřena a kontrolována," dodává.

„Já mám seznam nožů Cyberknife z celého světa. A pokud v Americe kupují Cyberknife za čtyři miliony dolarů a jedině fakultní nemocnice v Ostravě ho kupuje za deset milionů dolarů, tak pokud to v minulosti někdo vyšetřoval, tak to vyšetřoval asi podivně,“ reaguje ministr financí Andrej Babiš.

Ministr zdravotnictví v textové zprávě reagoval, že nebude kroky ministra financí komentovat. Podle něj je třeba řešit skutečné problémy českého zdravotnictví, a ne eskalovat rozmíšky v koalici.

Pokračuje tak spor, který v pátek na mimořádné schůzce řešil premiér s místopředsedou vlády Andrejem Babišem.

Ten totiž na sociální síti Twitter napsal nebývale ostré výroky na Němečkovu adresu: posílal ho na protialkoholní léčení a vyčítal mu, že jako ředitel ostravské nemocnice nakupoval přístroje dvakrát dráž, než je běžné. Ve středu se ke sporu vrátí koaliční rada.

Lenka Jansová, Nikola Bojčev, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme