Babiš je proti hraničním kontrolám. Uzavřít by se měly vnější hranice Schengenu, říká

Česko je podle ministerstva vnitra připravené obnovit kontroly na hranici s Rakouskem. Kvůli zvýšenému náporu migrantů už hranici uzavřela německá vláda. Kontroly na hranicích s Rakouskem a Maďarskem zavedlo také Slovensko. Vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš takové kroky kritizuje. Pořád trvá na tom, že by se měly chránit hlavně vnější hranice Schengenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česko-rakouská státní hranice tu prochází přesně středem řeky Dyje

Česko-rakouská státní hranice tu prochází přesně středem řeky Dyje | Foto: Vojtěch Berger

„Teď jednotlivé státy absurdně posílají armády na svoje hranice. Německo, Rakousko, NATO cvičí v Maďarsku, my jsme také připraveni, místo toho, aby Evropa dávno sedla za stůl a okamžitě rozhodla o ochraně vnější schengenské hranice,“ uvedl Babiš.

Považuje taky za absurdní, že české firmy čekají na vyřízení víz ukrajinským dělníkům i měsíce. Přitom v Evropě jsou podle něj tisíce migrantů bez potřebných dokladů.

Po Německu hlásí kontroly na hranicích i Rakousko, ČR a Slovensko | Foto: ČTK

Lenka Jansová, Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme