Během víkendu zahynulo při dopravních nehodách devět lidí

Tento víkend se na silnicích už nyní zařadil mezi šest nejhorších v letošním roce. Od pátku do dnešního odpoledne zemřelo při dopravních nehodách devět lidí. Mezi nejčastější příčiny patřily vysoká rychlost a nepozornost řidičů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě auta se v sobotu srazila před kruhovým objezdem na silnici u Vamberka.  Dva lidé na následky nehody zemřeli

Dvě auta se v sobotu srazila před kruhovým objezdem na silnici u Vamberka. Dva lidé na následky nehody zemřeli | Zdroj: ČTK

Řidič nedaleko České Lípy nejspíš nechtěl policistům platit pokutu, tak se rozhodl, že jim ujede. Honička s policejním autem pro něj ale skončila tragicky.

„Policisté ztratili auto úplně z dohledu, pak ho našli havarované. Řidič byl nalezen mimo vozidlo bez známek života,“ popsala událost z noci na sobotu policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Bohužel to zdaleka nebyla jediná smrtelná nehoda tohoto víkendu. Podle Jany Macalíkové z policejního prezidia patřil k nejtragičtějším v roce.

„Policisté za uplynulý víkend, to znamená od pátku do neděle, vyšetřovali už 9 smrtelných nehod. Například minulý víkend jsme jich měli sedm,“ uvedla Macalíková.

Za vysokým počtem nehod může být podle policistů předvánoční stres. Vůbec nejtragičtější byl letos první víkend v září, kdy na silnicích zemřelo 12 lidí.

Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme