Blíží se Dušičky, policie chystá na víkend víc kontrol na silnicích

V souvislosti s Památkou zesnulých plánují policisté, stejně jako každý rok, v příštích dnech zvýšený dohled. Zaměří se jak na prevenci proti krádežím na hřbitovech, tak také na prevenci v oblasti dopravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dušičky - památka zesnulých

Dušičky - památka zesnulých | Foto: Ladislav Bába

„Stejně jako v minulých letech i v letošním roce se policie zaměří na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. V rámci celé České republiky bude zvýšený dohled zejména na silničních tazích. Počítáme s nárůstem intenzity provozu,“ upozornil šéf dopravní policie Tomáš Lerch.

„A samozřejmě kolegové z pořádkové policie se budou zaměřovat na bezpečnost v blízkosti hřbitovů a podobně,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvůli Dušičkám chystá policie víc kontrol, a to nejen na silnicích. Podrobnosti přidal šéf dopravní policie Tomáš Lerch

Budou dbát na správně zaparkovaná vozidla, na dodržování předepsané rychlosti či používání zádržných systémů a bezpečnostních pásů.

Policie upozorňuje, že na přelomu října a listopadu vyjíždí i mnoho takzvaných "svátečních" řidičů, kteří mohou na vzniklé situace v silničním provozu reagovat nepřiměřeně.

Policisté také připomínají, že v tomto období zaznamenávají nejen krádeže věcí z pietních míst či krádeže odložených kabelek, tašek a mobilních telefonů v době úpravy hrobu, ale také vykradená auta zaparkovaná u hřbitovů.

Petr Jansa, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme