Brněnská ČSSD nominovala na předsedu strany Sobotku

Kandidátem brněnských sociálních demokratů na předsedu strany je Bohuslav Sobotka. Na konferenci v tajném hlasování získal 70 hlasů, zatímco jeho protikandidát Michal Hašek jen 53. Brněnská organizace ČSSD je početně velmi silná a vysílá na březnový volební sjezd strany až čtyřikrát více delegátů než jiné okresy. Proto byla tato konference pro Sobotku velmi důležitá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka (ČSSD) kritizuje vládu

Bohuslav Sobotka (ČSSD) kritizuje vládu | Foto: Tomáš Adamec

„Je to velmi silná důvěra, také to zavazuje k tomu, abych maximálně věnoval čas vysvětlení programu, se kterým na předsedu strany kandiduji, tak, aby bylo zřetelné, že chci, aby byla sociální demokracie jasnou levicovou alternativu současné Nečasovy vlády a současně měla ambici oslovit i nové voliče z řad mladých lidí a středních vrstev,“ řekl.

„Velmi mě těší, že jsem v Jihomoravském kraji dostal podporu,“ dodal.

Sociální demokraté hlasovali také na Blanensku. Tam ale žádný kandidát nezískal nadpoloviční většinu, a tak nebyl nikdo nominován. Poslední ze série okresních konferencí na jihu Moravy se uskuteční v neděli ve Znojmě. Michal Hašek cítí v kraji silnou podporu.

„Pokud se mi nominace ve Znojmě podaří, budu mít čtyři nominace ze sedmi okresů. Považuji to za dobrou výchozí pozici. Budu intenzivně komunikovat s členy sociální demokracie nejen na Jižní Moravě, ale samozřejmě také ve zbytku republiky. Budu dál nabízet svoji programovou vizi, kterou jsem shrnul do dokumentu Desatero, a myslím, že jsme v první třetině zápasu,“ oznámil Hašek.

V rámci celé republiky už Bohuslava Sobotku nominovalo jako kandidáta na předsedu ČSSD více než 20 okresů. Definitivní slovo budou mít až delegáti březnového sjezdu strany.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme