Bývalý advokát Vlasák je vinen v kauze 'velké realitní loupeže', soud mu uložil osmiletý trest

Bývalý advokát Miloš Vlasák má jít za zpronevěru zhruba 65 milionů korun z advokátní úschovy na 8 let do vězení. Rozhodl o tom pražský městský soud. Rozsudek není pravomocný. Kauza je označována za zřejmě největší podvod v dějinách české advokátní úschovy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý advokát Miloš Vlasák

Bývalý advokát Miloš Vlasák | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Bývalý právník Miloš Vlasák v roce 2012 údajně ukradl z advokátní úschovy 65 milionů korun. Za prodej nemovitostí pak nedostalo zaplaceno asi 70 rodin. Většinou se jednalo o klienty realitní kanceláře Reality 21, se kterou měl Vlasák uzavřenou smlouvu na poskytování právních služeb.

Peníze, které klienti svěřili do úschovny, měl Vlasák po splnění smluvních podmínek vyplácet prodávajícím. Podle obžaloby ale většinu z nich použil pro vlastní potřebu.

Realitní kancelář se od Vlasáka distancovala. Česká advokátní komora právníka vyloučila a zavedla přísnější kontroly.

Obžalovaný Vlasák se po vypuknutí kauzy skrýval, pak přišel sám na policii. Tam řekl, že chtěl peníze od klientů zhodnotit v kasinu. Přiznal, že bral drogy a léčil se u psychiatra. U soudu Vlasák odmítl vypovídat, v rámci krátké závěrečné řeči činu litoval a poškozeným se omluvil.

Případem Miloše Vlasáka se loni zabýval i Vrchní soud v Praze. Definitivně zamítl návrh podvedených klientů na insolvenci realitní kanceláře, se kterou Vlasák spolupracoval. Po firmě chtěli vymáhat 23 milionů korun.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme