Bývalý šéf protikorupční policie Martinec podá žalobu na státní zástupkyni Bradáčovou

Měli spolu odhalovat nejzávažnější finanční zločiny v zemi. Jenže místo toho se bývalý šéf protikorupční policie Tomáš Martinec a pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová sami rozhádali. Jako poražený ze sporu odcházel Martinec. Předloni na vlastní žádost skončil ve vedení policejního útvaru. Jeho spor s Bradáčovou tím ale neskončil. Kvůli dva roky starým výrokům podá příští týden na pražskou státní zástupkyni žalobu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Bradáčová

Lenka Bradáčová | Foto: Marián Vojtek

„Prostě jsou dva lidé, kteří si ne vždycky musí sednout,“ popisoval v dubnu 2013 Tomáš Martinec, proč opouští křeslo šéfa protikorupční policie. Dodal, že další spolupráci s Lenkou Bradáčovou si nedovede představit.

Spor mezi nimi začal zhruba o měsíc dřív na společné schůzce. Na té Martinec šéfce pražských státních zástupců řekl, že útvar začne stíhat jejího manžela v kauze sporných IT zakázek pro ministerstvo práce. Jenže nic z toho podle Bradáčové nebyla pravda.

„Pan ředitel se mě nejdříve zeptal, jestli znám svého manžela, což bylo velmi groteskní. Za další mi sdělil, že proti němu v příštím týdnu bude zahájeno trestní stíhání, a to ve věci obviněného náměstka z ministerstva práce a sociálních věcí pana Šišky,“ prohlásila šéfžalobkyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spor bývalého šéfa protikorupční policie Martince a šéfky pražských vrchních žalobců Bradáčové míří k soudu. Podrobnosti zjišťoval

Bradáčová si celou záležitost vyhodnotila tak, že někdo na ni chystá kompromitující materiály. A právě s tímto podezřením se svěřila moderátorovi Luboši Xaveru Veselému. Sice to neřekla přímo ve vysílání, záznam jejích slov se ale dostal na veřejnost.

Státní zástupkyně na nahrávce říká, že to byl právě šéf protikorupční policie Martinec, kdo informaci prodal do médií. Ten po ní teď chce soudně vymáhat omluvu a odškodné.

„Nejdříve jsme poslali upomínku paní Bradáčové formou datové schránky, aby byla jistota, že to akceptovala. A přiznávám, hlavně z důvodu procesního jsme to podali ještě doručeně,“ říká Martincův advokát Jiří Vyvadil.

Žalobu podle svých slov podá příští středu. V návrhu už dolaďuje poslední detaily.

„Navrhneme výslech svědka Xavera, to jest toho novináře, který přitom byl. Za druhé si vyžádáme záznam, aby tam byl ten zvukový autentický závěr,“ dodal Vyvadil.

Lenka Bradáčová se ke sporu odmítla vyjádřit. Radiožurnálu pouze v emailu napsala, že nevidí jakýkoli důvod, proč by měla reagovat na opakované mediální výstupy pana Vyvadila.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme