Bývalý voják nastrčil státnímu zástupci pod auto granát, hrozí mu až osm let

Policie v úterý v Havlíčkově Brodě zatkla šestatřicetiletého Davida Šimka. Bývalý voják byl před třemi měsíci obviněn z toho, že jihlavskému krajskému zástupci Jiřímu Moravovi nastrčil pod auto ruční granát. O případu informoval Deník.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Granát

Granát | Foto: Fotobanka stock.xchng

Komando po Šimkově zadržení prohledalo jeho byt. Pachatel byl poté ve čtvrtek předveden před Okresní soud v Jihlavě. Tam se nakonec rozhodlo o tom, že atentátník bude poslán do vazby.

„S ohledem na současný stav vyšetřování k věci nelze poskytnout žádné bližší informace,“ uvedla k případu pro Deník.cz jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Podle informací Deníku byl Šimek obviněn z vydírání a nedovoleného ozbrojování. Hrozí mu tak, že skončí za mřížemi na dobu od dvou do osmi let. Jeho motivace k činu není dosud jasná. Státní zástupce Morava se odmítl k tématu vyjádřit.

Šimek byl už dříve odsouzen za neplacení výživného a nebezpečné vyhrožování vůči své bývalé přítelkyni. „Žila jsem s ním tři měsíce, pak začal být agresivní, paranoidní a žárlivý. Nařizoval mi, co mám jíst a jak se mám oblékat.“ komentuje pro Deník. cz bývalá Šimkova přítelkyně.

Vzhledem k Šimkově bývalé profesi je pravděpodobné, že granát má z doby, kdy sloužil v armádě. Policie zatím nezveřejnila informace, které by potvrzovaly, zda byla výbušnina funkční.

Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme