Češi se v Turecku nebojí, svou dovolenou většinou neruší

Klienti českých cestovních kanceláří svou dovolenou v Turecku zatím většinou neruší. Podle aktuálních informací Asociace cestovních kanceláří České republiky chtějí dovolenou v Turecku zrušit spíše jen jednotlivci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pláž - rušná - velké letovisko

Pláž - rušná - velké letovisko | Foto: Corel GALLERY

Řada Čechů chtěla Turecko předčasně opustit hned po prvních informacích o vojenském převratu. Své rozhodnutí ale později přehodnotili.

„V letoviscích je situace klidná, takže turisté nevidí vůbec žádné napětí,“ říká mluvčí Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

Podle mluvčího cestovní kanceláře Blue Style Františka Vorela chtěla dovolenou u jejich společnosti předčasně ukončit jediná rodina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zákazníci českých cestovních kanceláří zatím dovolenou v Turecku neruší. V letoviscích panuje klid

„Klientům, kteří do Turecka raději odcestovat nechtějí, pak cestovní kanceláře obvykle nabízejí jinou destinaci, vysvětluje mluvčí společnosti Exim Tours Stanislav Zíma. Včera je prý kontaktovalo celkem dvacet klientů, kteří této možnosti využili.

Cestovní kanceláře se ale shodují, že přesné informace o tom, kolik lidí chce svůj zájezd do Turecka zrušit, budou mít v pondělí - až otevřou své kamenné pobočky.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme