Česká policie nemá informace o aktuální hrozbě terorismu v ČR, řekl Chovanec

České republice podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) nehrozí bezprostřední nebezpečí teroristických útoků. Útok malých skupin nebo jednotlivců ale podle něj nikdy nelze vyloučit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Milan Chovanec

Ministr vnitra Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

„Chtěl bych znovu ujistit českou veřejnost, že zatím nedisponujeme informacemi, že by na území České republiky reálně hrozilo v současné době nějaké nebezpečí,“ řekl Chovanec v České televizi.

„Na druhou stranu nechceme usnout na vavřínech, ty věci velice pečlivě studujeme, jsme ve spojení s našimi partnery nejen v Evropě, ale i ve Spojených státech a v arabských zemích a vyhodnocujeme každou osobu, která přichází do České republiky, každé nebezpečí,“ zdůraznil.

Podle něj je navíc muslimská komunita v České republice ve srovnání se západními zeměmi v unikátním postavení.

„V České republice je výrazně klidná muslimská komunita, která vznikala za jiných podmínek než třeba ve Francii a v Německu. Vznikala za minulého režimu. Většinou sem přicházeli lidé z arabských zemí, kteří měli k tomu režimu vztah poměrně pozitivní, nejsou to žádní radikálové,“ uvedl ministr.

Zároveň připustil, že nelze vyloučit útok malých skupin nebo jednotlivců. „To nejde v žádné komunitě vyloučit,“ dodal.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme