České MZV zatím nezpřísní varování pro cesty do Egypta

České ministerstvo zahraničí zatím nezpřísní doporučení pro turisty, kteří cestují do Egypta. Kvůli pádu ruského letadla na Sinajském poloostrově například Britové pozastavili všechny lety mezi Spojeným královstvím a letoviskem Šarm aš-Šajch. Britské zpravodajské služby totiž mají podezření, že na palubě zříceného airbusu vybuchla nálož.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Egypt

Egypt | Foto: Hana Hikelová

„Ministerstvo zahraničních věcí nedoporučuje individuální cestování po Sinajském poloostrově. V případě organizované turistiky po Sinaji nedoporučujeme opouštět turistické resorty a účastnit se výletů mimo ně. Samozřejmě varujeme i před jakýmikoliv cestami do severní části Sinajského poloostrova, a to včetně turistického letoviska Taba,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí MZV.

Celé doporučení je k dispozici na webu ministerstva zahraničí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na to, jak české cestovní kanceláře reagují na situaci v Egyptě, se Radiožurnál ptal mluvčího jejich asociace Jana Papeže

Do Egypta ročně zamíří přes 300 tisíc Čechů, podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže ale naprostá většina z nich nelétá do lokality Sinaje a Šarm aš-Šajchu.

„Tam jezdí jenom několik desítek turistů, kteří cestují spíše s rakouskými a německými cestovními kancelářemi nebo si kupují sólo letenky na pravidelných linkách a organizují si ubytování sami. České cestovní kanceláře již asi půl roku pokládají tuto oblast za oblast se zvýšeným rizikem a nepořádají tam organizované zájezdy,“ uvedl Papež.

Pád ruského letadla na Sinaji možná způsobila bomba. Britové ruší lety z Egypta

Číst článek

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme