Česko má už měsíc nový kabinet

Vládu Petra Nečase totiž přesně před měsícem, tedy 13. července, jmenoval prezident Václav Klaus. Tento týden navíc kabinet získal důvěru Poslanecké sněmovny. Od nástupu nových ministrů do svých resortů se pak na ministerstvech odehrála řada změn. Nejviditelnější byly hlavně ty na postech náměstků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus jmenoval novým premiérem Petra Nečase (ODS)

Prezident Václav Klaus jmenoval novým premiérem Petra Nečase (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

Někam se vracely známé tváře, jinam zase přišly tváře úplně nové. Spor se vedl například o to, jestli na ministerstvo vnitra nastoupí bývalý ministr obrany Martin Barták. Šéf resortu Radek John ale nakonec tento post náměstka zrušil.

Pozornost také vzbudily některé nominace ministrů za Věci veřejné. Někteří současní náměstci totiž dříve působili v bezpečnostní agentuře ABL, kterou vlastnil současný ministr dopravy Vít Bárta.

Uplatnili se ale i někteří bývalí ministři Fischerovy vlády. Na ministerstvu životního prostředí je i nadále jako náměstkyně Rut Bízková, na ministerstvu práce Petr Šimerka.

Místo ve státní správě se pak našlo i pro bývalého ministra pro evropské záležitosti Juraje Chmiela.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme