Česko zasype sníh, na horách napadne až 20 centimetrů

V noci na zítřek a v úterý dopoledne meteorologové předpovídají pro celou republiku vydatné sněžení, na horách by mohlo napadnout až 20 centimetrů. Kvůli silnému větru také varují řidiče v horských oblastech před sněhovými jazyky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Husté sněžení komplikuje dopravu

Husté sněžení komplikuje dopravu | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

První sněžení by mělo do Česka dorazit dnes vpodvečer nebo později večer mezi 19. a 21. hodinou.

„Do půlnoci počítáme, že to bude spíše západní polovina Čech, ve druhé polovině noci se bude sněžení šířit dál k východu, to znamená do východní poloviny Čech a na Českomoravskou vrchovinu. Na Moravě a ve Slezsku počítáme se sněžením spíše až v ranních hodinách,“ řekla meteoroložka Milena Ferebauerová.

Přehrát

00:00 / 00:00

V České republice bude v noci na zítřek a v úterý dopoledne vydatně sněžit. Předpověď počasí přiblížila meteoroložka Milena Ferebauerová

V noci na zítřek a v úterý dopoledne by mohlo v nižších polohách napadnout 5 až 10 centimetrů nového sněhu, na horách až 20 centimetrů. Ve vyšších polohách bude také foukat vítr, a mohly by se tak tvořit sněhové jazyky.

Pod 300 metrů však meteorologové očekávají déšť se sněhem nebo déšť, který by v noci mohl namrzat v ledovku nebo náledí.

Sněžení by mělo ustat v úterý odpoledne, ve zbytku týdne už se objeví jen sněhové přeháňky, na horách ale může místy ještě sněžit vydatně.

Simona Bartošová, Denisa Šindlerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme