Český rozhlas si prohlédly dva tisíce návštěvníků. Viděli studia a mluvili s moderátory

Den otevřených dveří Českého rozhlasu přilákal do hlavní budovy na pražské Vinohradské třídě na dva tisíce návštěvníků. Zájemci si mohli prohlédnout studia, odkud se vysílá, setkat se s moderátory nebo si poslechnout koncerty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studio 6

Studio 6 | Foto: Martin Kutil

Lidé chodili po skupinkách s průvodci, mezi kterými byli i moderátoři Jiří Chum, Lucie Výborná nebo Jan Pokorný. Posluchačům popsali historii i současnost vysílání.

Radiožurnál si pro posluchače připravil prohlídku newsroomu, tedy místa, kde vznikají zprávy a reportáže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhlasový seriál ze života rodinky Tlučhořových má už tisíc dílů. U příležitosti dne otevřených dveří pozvali oba protagonisté Jiří Lábus a Oldřich Kaiser posluchače přímo k natáčení

Představily se i další stanice. Dvojka celý den vysílala ze Studia 1, kde se lidé mohli zapojit do natáčení tisícího dílu Tlučhořových. Na obrazovce bylo také vidět vysílání z jednoho z největších nových studií.

Program připravilo i Centrum nových médií. Posluchače důkladně seznámilo s webem Českého rozhlasu, jeho aplikacemi a možnostmi poslouchat na internetu. Řeč byla také o internetových projektech jako třeba Hrdina.cz.

Lidé se zajímali i o budovu Českého rozhlasu - před několika lety prošla náročnou rekonstrukcí a řada posluchačů ji viděla poprvé zevnitř.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme