Chovanec: Z Turecka do konce roku nepřijmeme žádné migranty

Česko do konce roku nepřijme žádné migranty z Turecka. Ve vysílání České televize to řekl ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. České bezpečnostní prověrky jsou podle něj zvlášť po událostech v Turecku velmi precizní.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

„Do konce roku nikoho nevezmeme, protože ty bezpečnostní prověrky jsou, znovu říkám, precizní. Potom, co se stalo v Turecku, jestli to byl převrat nebo kontrapřevrat, nebo co to vlastně bylo,“ řekl ministr Chovanec a k situaci v zemi dodal:

„Turci dnes velmi efektivně vojensky zasahují, ale já se obávám, že nezasahují ve prospěch lidí v Sýrii, ale řeší si svůj konflikt s Kurdy. Já se obávám, jestli ta eskalace napětí, které dnes Turecko vyvolává a vyvolává ho směrem ke Kurdům, nebude znamenat destabilizaci Turecka.“

Podle Chovance není možné přistoupit na požadavek Turků a zrušit jim vízovou povinnost, protože nesplnili podmínky, které jim Evropská unie dala.

Česko podle ministra také chystá důkladnější monitoring hranice s Německem pro případ, že Německo začne vracet běžence do zemí jejich původu.

Policie při Konvičkově akci na Staroměstském náměstí nepochybila, říká Chovanec

Číst článek

Chovanec se v souvislosti s migrací vyslovil i pro vytvoření evropské armády, kterou podporuje i premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Podle poslance ODS a bývalého ministra spravedlnosti Pavla Blažka je ale absurdní a nereálné, aby taková armáda fungovala.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme