Chovanec zveřejnil fotomontáž, na níž je s nahou dívkou. 'Kompro' prý čekal dopředu

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) na svém twitterovém účtu zveřejnil fotomontáž, na které je s nahou dívkou. Ministr měl prý už dříve informaci, že si na něj „jisté vydavatelství“ objednalo kompromitující materiál, a tak když ho dnes se snímkem navštívili dva bulvární novináři, nebyl překvapený. Kvůli obrázku podal trestní oznámení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

Chovanec na sociální síti uvedl, že v létě dostal informaci, že „pracovníci jistého vydavatelství“ chtějí zadat výrobu fotomontáže z plzeňského klubu. „Prý, abych se rozpovídal,“ napsal Chovanec.

Ministr dále popsal, že se před pár týdny dozvěděl, že fotomontáž dostal ten, kdo si ji objednal. „Obrátil jsem se tedy na tajné služby. Písemně včetně jmen atd.,“ konstatoval ministr.

Dnes ho prý navštívili dva bulvární novináři. „Přinesli fotomontáž, kladli mi už v létě avizované otázky. Průběh byl (s jejich vědomím) nahráván,“ doplnil Chovanec.

Fotografii Chovancovi přinesli redaktoři serveru Expres.cz, který provozuje společnost Mafra.

Mafra, kterou vlastní ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, ve svém dnešním vyjádření uvedla, že snímek přišel do redakce Expres.cz.

„Podle standardních novinářských pravidel se dva redaktoři Expresu.cz obratem 1. října objednali k panu ministrovi,“ uvedl mediální dům.

Novináři prý dnes ráno navštívili Chovance na ministerstvu vnitra s dotazem, zda je fotografie montáž, nebo zda o ní něco ví. Ministr novinářům podle Mafry řekl, že ví, o co se jedná, že se ho někdo touto cestou snaží očernit a že již informoval bezpečnostní složky.

„Inkriminovanou fotografii redaktorům zpět nevrátil a oznámil, že se obrátí na Policii ČR,“ uzavřela Mafra své vyjádření.

S výrobou fotomontáže prý redaktoři nemají nic společného, zdroj však odmítají prozradit.

Chovanec už dopoledne publikoval tweet se slovy „Nevěříte? Ale ANO“, která vypadala jako narážka, že by si materiál podle jeho informací mohlo objednat některé z médií vlastněné šéfem hnutí ANO, explicitně to však ministr potvrdit nechtěl. „Nemyslím, že bych naznačil, že to je od hnutí ANO,“ poznamenal Chovanec později.

O fotomontáži ministr během dnešního zasedání vlády informoval i premiéra a svého stranického šéfa Bohuslava Sobotku. Ten reagoval, že je třeba celou věc „objektivně prošetřit“.

Babiš se zasedání kabinetu neúčastnil, protože byl v zahraničí. K možnosti, že si jeho média mohla fotomontáž objednat, se pro vyjádřil tak, že je to nesmysl. Jedná se podle něj o „Chovancovo PR“ nebo provokaci.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme