Cimrman pomáhal. Na kontě sbírky je po sobotních oslavách na Tanvaldsku přes 330 tisíc korun

Na Tanvaldsku se v sobotu slavilo zahájení 50. sezony Divadla Járy Cimrmana. Herci ze souboru se celý den střídali u telefonu ve speciálním call centru v Příchovicích, které spolu s pražským call centrem vybíralo finanční pomoc pro lidi s poškozením míchy, se speciálními potřebami a pro zrakově postižené. Na kontě sbírky trvající od začátku září je nyní přes 330 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na konto sbírky je možné přispívat i nadále. Více informací je na webu cimrman.rozhlas.cz

Na konto sbírky je možné přispívat i nadále. Více informací je na webu cimrman.rozhlas.cz | Foto: ČRo

Od devíti hodin ráno se u telefonu střídali herci Petr Reidinger, Michal Weigel, Jan Hraběta, Zdeněk Svěrák nebo Petr Brukner. Odpoledne ke sluchátku pak zasedli například Genadij Rumlena, Joska Čepelka nebo Vojta a Václav Kotek.

Až do 19 hodin fungovala současně call centra v Příchovicích a Praze. Přispěvatelé se mohli dovolat například také moderátorům Českého rozhlasu nebo rovnou generálnímu řediteli Renému Zavoralovi.

Pomoct sbírce bylo možné přislíbením daru nebo zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CIMRMAN na číslo 87777. Zpráva vyjde na 37 korun. Dárcovské sms a příspěvky na účet sbírky je ale možné posílat i po akci na Tanvaldsku.

Sbírka Cimrman pomáhá začala už na začátku září. Výtěžek z ní si rozdělí tři neziskové organizace – Centrum Paraple, Nadační fond Slunce pro všechny a Nadační fond Českého rozhlasu.

Centrum Paraple pomáhá lidem s poškozením míchy a jejich rodinám překonat těžkou životní situaci a najít cestu dál. Dlouholetým patronem Centra je Zdeněk Svěrák.

OBRAZEM: Na Tanvaldsku oslavovali českého génia. Tisíce lidí zahájily 50. sezonu Divadla Járy Cimrmana

Číst článek

Nadační fond Slunce pro všechny se zaměřuje především na podporu dětí a dospělých se speciálními potřebami. Hlavním projektem Nadačního fondu Českého rozhlasu je Světluška, která pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením.

Petr Brukner v dobročinném call centru | Foto: Martin Svozílek

Oslavy 50 let českého génia na Tanvaldsku zakončila hra Cimrman v říši hudby

Číst článek

Podle koordinátorky sbírky Lindy Vaňkové z Nadačního fondu Českého rozhlasu má každý příspěvek smysl.

„Centrum Paraple využije prostředky na obnovu a vybavení klubovny pro klienty, na obnovu rehabilitačních a kompenzačních pomůcek. Nadační fond Slunce bude podporovat například kavárnu, kde se lidé se speciálními potřebami učí vyrábět a následně prodávat sladké výrobky,“ popsala.

„Nadační fond Českého rozhlasu podpoří těžce zrakově postižené a nevidomé nákupem kompenzačních pomůcek a příspěvky na pedagogickou asistenci pro děti, aby mohly chodit se svými kamarády do škol, na vodící psy a podobně,“ dodala.

Michal Weigel | Foto: Vojtěch Koval

Kristina Roháčková, Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme