Čin svého otce si nedovedu vysvětlit, vzkázal syn střelce z Uherského Brodu

Nejen rodiny obětí střelby v Uherském Brodu, ale i rodinu útočníka událost citelně zasáhla. Syn pachatele v krátké zprávě vzkázal, že je to pro něj „šok“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrázek s textem e-mailu od syna střelce z Uherského Brodu

Obrázek s textem e-mailu od syna střelce z Uherského Brodu | Foto: Martin Karlík

„Hluboce soucítím s obětmi této tragédie, čin svého otce si nedovedu vysvětlit, je to pro mě šok. Jsem zdrcený a prozatím se k tomu nechci dále vyjadřovat,“ odpověděl syn pachatele v reakci na žádost Českého rozhlasu o rozhovor.

K tragické události došlo v úterý po poledni. Starší, zřejmě psychicky labilní muž vstoupil do uherskobrodské restaurace Družba, kde osm lidí zastřelil, jednu ženu zranil a nakonec spáchal sebevraždu.

Střelba v Uherském Brodě může být msta za posměšky, říká bývalá kolegyně vraha

Číst článek

Policejním zásahem v restauraci se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podle její mluvčí Radky Sandorové to ale neznamená, že policisté pochybili.

„Je to naprosto standardní postup, kdy naši pracovníci sledují a monitorují každý takovýto případ, kde dojde k tak závažným následkům,“ vysvětlila Sandorová.

Schéma střelby v uherskobrodské restauraci Družba | Foto: ČTK

Základní údaje o zbraních, které použil útočník v Uherském Brodě. | Foto: ČTK

Martin Karlík, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme