ČOI varuje před nebezpečným dětským revolverem, umí vystřelovat i tužky

Inspektoři ČOI odhalili další nebezpečnou hračku – dětskou zbraň označenou jako Revolver Toys No. A-34. Výsledky testů ukázaly, že děti mohou spolknout nebo vdechnout malé části hračky i celý náboj. Další riziko poranění dítěti hrozí, když vystřelí z hračky jiný předmět, například tužku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nebezpečná hračka Revolver Toys No. A-34

Nebezpečná hračka Revolver Toys No. A-34 | Foto: Česká obchodní inspekce

„Hračka má velmi malé části, které mohou například u malých dětí do tří let způsobit v horším případě i udušení, pokud dítě vdechne tuto malou část,“ popsal nebezpečí mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Z revolveru lze vystřelit i jiný předmět než střely dodané k hračce. Například se z něj podařilo vystřelit tužku, uvedla inspekce. Přesto není k výrobku připojeno žádné upozornění, které by varovalo před rizikem vyplývajícím z použití jiných střel.

„Pokud někdo má doma tuto hračku, tak by neměl nechat děti dále si s ní hrát. Pokud má doklad o koupi, může reklamovat tento výrobek a žádat z důvodu stažení z trhu zpět peníze,“ uvedl Fröhlich.

Česká obchodní inspekce prodej nebezpečné hračky zakázala a následně ji distributor stáhl z trhu. Informaci také inspekce předala ministerstvu průmyslu, které by ji mělo nahlásit do celoevropské databáze nebezpečných výrobků RAPEX.

Nebezpečná hračka Revolver Toys No. A-34 | Foto: Česká obchodní inspekce

Nebezpečná hračka Revolver Toys No. A-34 | Foto: Česká obchodní inspekce

ČRo, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme