ČSSD dostala další exekuční příkaz, celková požadovaná částka je 25 milionů

Sociální demokracii přišel další exekuční příkaz v souvislosti s případem právníka Zdeňka Altnera. Strana mu má včetně penále zaplatit 338 milionů korun za zastupování ve sporu o Lidový dům. V sídle strany se po soudním rozhodnutí začali hlásit Altnerovi věřitelé a strana chce nejdřív uspokojit jejich požadavky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

„Dorazil další exekuční příkaz ve výši téměř 10 milionů korun. K tomu je penále v řádech několika tisíc denně. Tento příkaz dosud nenabyl právní moci. Budeme u něj postupovat stejně, jako u dalších exekučních příkazů, tedy jakmile nám exekutor sdělí, že nabyl právní moci, tak ho uhradíme,“ potvrdil mluvčí právní kanceláře zastupující ČSSD Jiří Chvojka.

Podle Chvojky eviduje ČSSD zhruba 20 exekučních příkazů a celková požadovaná částka přesahuje 25 milionů korun.

Spor sociálních demokratů se Zdeňkem Altnerem trvá už 19 let. Tehdy strana uzavřela s Altnerem smlouvu na právní pomoc ve sporu o Lidový dům. V případě úspěchu měl advokát dostat odměnu deset procent z ceny budovy. Peníze ale nedostal. Až v roce 2004 mu soud uznal část nároků – více než 18 milionů korun.

Tím však spor neskončil. Obě strany se totiž proti verdiktu odvolaly. Letos v březnu Městský soud v Praze rozhodl, že ČSSD musí částku vyplatit, a to společně se smluvní pokutou z prodlení, která už přesáhla 300 milionů korun. Strana peníze odmítá zaplatit. Nejdříve chce totiž uspokojit věřitele.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme