Dálnice D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší se na celou noc uzavřela

Před desátou hodinou večer policisté úplně uzavřeli jedenáctikilometrový úsek dálnice D1 mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. Důvodem jsou práce na 157. kilometru dálnice, kde budou dělníci osazovat nosníky mostu. Uzavírka potrvá přibližně do šesti hodin do rána, pro řidiče je po tu dobu připravená objízdná trasa po silnici II/602.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Silnice II/602 je souběžná s dálnicí. Právě to je podle Jána Skovajsy z ministerstva dopravy důvod, proč se tentokrát zavírá dálnice na celou noc, a ne po hodinách jako v předchozích případech.

„Zvolili jsme to, aby řidiči využili tu velmi výhodnou objízdnou trasu namísto dlouhého čekání v kolonách a nejistoty, kdy opravdu budou nosníky položeny, protože ze zkušenosti z uplynulých uzavírek víme, že nejsme schopni garantovat předem stanovené termíny,“ vysvětlil Skovajsa.

Je možné, že práce potrvají i kratší dobu a řidiči by se tam mohli na dálnici vrátit dřív. Výrazně dřívější konec uzavírky však čekat nelze.

„Termín byl stanoven tak, abychom byli schopni vše provést dle technologických předpisů. Pokud dojde k nějakému zkrácení, tak to bude maximálně v řádu desítek minut, ale jinak předpokládáme, že využijeme těch devět hodin naplno,“ uvedl vedoucí stavby Jiří Krátký z OHL ŽS.

Situaci na zavřené dálnici i objízdné trase bude sledovat Zelená vlna.

Eva Kézrová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme