Dálniční známky změní podobu. Stát tak reaguje na vlnu padělků

Problémy s paděláním dálničních známek zřejmě povedou ke změně jejich vzhledu i k novým bezpečnostním prvkům. Píše o tom server idnes.cz. V následujících týdnech by měli o změnách jednat zástupci státu, policie i státní tiskárny cenin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálniční kupón pro rok 2015

Dálniční kupón pro rok 2015 | Foto: Ministerstvo dopravy

„My jsme společně se státní tiskárnou cenin ve stádiu přípravy nové emise dálničních kupónů na rok 2016. S ohledem na aktuální situaci jsme skupinu rozšířili o zástupce ministerstva dopravy, celní správy a policie,“ potvrdil pověřený ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury Zbyněk Hořelica.

Policie na přelomu ledna a února objevila několik set padělaných dálničních známek. Jde o nejrozsáhlejší případ falešných dálničních známek v posledních letech. Padělky, které lze od pravých známek odlišit pomocí čárového kódu a gramatických chyb, jsou podle ministerstva dopravy poměrně zdařilé.

Podle některých zdrojů pocházejí falešné dálniční známky z Číny. Nejvíce se jich zatím objevilo v Plzeňském, Moravskoslezském a Královéhradeckém kraji. Není ale vyloučené, že se objeví i jinde.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme