Detektivové dopadli hledaného anarchistu. Viní ho z podpálení 9 policejních aut

Anarchista a podle policie také žhář Lukáš Borl je ve vazbě. Kriminalisté muže spojovaného s požáry policejních aut v Praze dopadli v neděli. Podle detektivů je navíc podezřelý i ze žhářských útoků na pražskou restauraci Řízkárna. Policisté po něm pátrali od prosince loňského roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubická radnice, úřady ve městě i nádraží jsou evakuovány kvůli anonymu vyhrožujícímu bombou

Pardubická radnice, úřady ve městě i nádraží jsou evakuovány kvůli anonymu vyhrožujícímu bombou | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

„Obviněný muž již byl vzat do vazby,“ potvrdil mluvčí mluvčího Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Policie muže obvinila z trestných činů založení, podpory a propagace hnutí směřující k potlačení práv a svobod člověka, dále pak z vydírání a poškození cizí věci.

Lukáš Borl podle policie patří mezi zakladatele a podporovatele anarchistické skupiny Síť revolučních buněk. Ta se od ledna 2014 přihlásila k celkem 16 žhářských útokům.

Podle portálu ČT24 skupina zapálila 9 policejních aut, mýtnou bránu, obchod s kamerovou technikou a několik aut patřících majiteli pražské restaurace Řízkárna Vladimíru Krulcovi.

Tomu anarchisté vyčítali, že odmítá zaplatit dlužné výplaty svým zaměstnancům. Proto kromě zapalování aut také ohlašovali na policii, že se v provozovně nachází bomba nebo že je v jídle jed. Policie vyjela do této restaurace jedenapadesátkrát. Nakonec Krulec část dlužných výplat zaměstnancům zaplatil.

Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme