Dohašování požáru v pražských Vysočanech potrvá zřejmě celý den. Lidé v okolí by neměli větrat

Hasiči stále bojují s velkým požárem v pražských Vysočanech. Oheň v areálu bývalého ČKD se jim už ale podařilo lokalizovat. Hořet začalo v sobotu vpodvečer. Z místa celou noc stoupal hustý černý kouř, který byl vidět z různých částí metropole. Při požáru nebyl nikdo zraněný. Lidé v okolí by neměli větrat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská vzplanul sklad textilu v tovární hale

Mezi stanicemi metra Kolbenova a Vysočanská vzplanul sklad textilu v tovární hale | Zdroj: ČTK

Celkem je v areálu bývalé ČKD okolo 80 hasičů a zhruba 20 policistů. Podle velitele zásahu se už podařilo požár lokalizovat a dále se nešíří. Na místo dorazí i statik, který prověří, jestli mohou hasiči dovnitř haly.

Specialisté měří zplodiny jak na místě požáru, tak v okolí. Zatím se ale nepotvrdilo, že by byly ve vzduchu nebezpečné látky.

"Hasiči v Praze přesto lidem doporučují, aby neotevírali okna. Hlavně ve Vysočanech jsou velmi cítit spáleniny," hlásila ráno přímo z místa reportérka Markéta Chaloupská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hasiči ve Vysočanech stále dohašují rozsáhlý požár textilního skladu v bývalém areálu ČKD. Situaci večer sledovala Veronika Neprašová

Hořet začalo v sobotu kolem půl osmé večer. Z místa se do širokého okolí valil během noci hustý dým. Plameny zachvátily jeden ze skladů v areálu, upřesňuje velitel zásahu hasičů Jiří Čmakal:

„Jedná se o požár průmyslové haly přibližně 90x90 metrů, dvě třetiny slouží jako skladiště, třetina je výrobní objekt. Požárem byla zcela zničena jedna třetina, v druhé třetině zasahujeme a snad se nám podaří zachránit poslední třetinu. Máme nasazeno 7 profesionálních a 12 dobrovolných jednotek.“

Práci hasičům komplikovaly tlakové láhve, které v objektu jsou. Většinu lahví se jim podařilo odnést, další zchladili vodou.

Co požár způsobilo, se zatím neví. Vyšetřování bude trvat ještě několik týdnů.

Kolbenova ulice je pro auta uzavřená a zůstane minimálně do konce dohašování požáru. Tramvaje tudy ale bez problémů projíždí, stejně se sem dostanou i lidé pěšky.

Veronika Neprašová, Tereza Chlubná, Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme