Elektronická evidence tržeb poslouží Agrofertu, tvrdí TOP 09. Babiš to odmítá

Zavedením elektronické evidence tržeb získají podle TOP 09 ministr financí Andrej Babiš a jeho Agrofert kontrolu nad konkurencí. Pravicová opoziční strana se domnívá, že vicepremiér bude mít díky přístupu k informacím výhodu na trhu. Babiš možnost zneužití dat zásadně odmítl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna 16.7.2014, Andrej Babiš

Poslanecká sněmovna 16.7.2014, Andrej Babiš | Foto: Filip Jandourek

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek vyzval vládní ČSSD a KDU-ČSL, aby normu nepodpořily.

„Největší producent potravin v České republice, což je majitel Agrofertu, si z pozice ministra financí chce vybudovat dokonalý monitoring, který mu v reálném čase poskytne všechny potřebné informace o situaci na trhu, finančních operacích a finanční kondici jeho konkurence,“ upozornil Kalousek.

Babiš podezření na možné zneužití informací z evidence tržeb zásadně odmítl. Na finanční správu podle něj nepůjdou konkrétní informace o obsahu nákupu.

„Je tam DIČ, doklad, číslo, celkem 63 korun, jak ta účtenka. Plus je to pod utajovaným režimem, je to speciální databáze. Takže je to lež a není to žádný monitoring a je to zase nesmysl,“ řekl.

Lidovci chtějí do normy prosadit další zabezpečovací prvky.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme