GIBS nechybovala v kauze údajné šikany na policii Olomoucka, tvrdí sněmovní komise

Generální inspekce bezpečnostních sborů při vyšetřování údajné šikany na olomouckém policejním ředitelství nepochybila. Stížnosti policistů na náměstka ředitele Karla Kadlece, který je údajně urážel, inspektoři předali kontrolním orgánům policie. Ty je ale během dvouměsíční lhůty nestihly vyřešit, a tak byl případ promlčen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„Generální inspekce neporušila nic, z čeho byla obviňována,“ řekl předseda sněmovní komise pro kontrolu činnosti generální inspekce Václav Klučka z ČSSD.

„Předávala případ policejní kontrole. Policejní kontrola na policejním prezidiu řešila tyto věci přesně v termínu, kdy to obdržela. Ale tam jsou 2 měsíce v termínu na promlčení kázeňského přestupku. Tudíž nemohl být v žádném okamžiku být policista potrestán.“

GIBS čelila podezření, že proti Kadlecovi nepostupovala dostatečně tvrdě. Policisté, kteří si na postup náměstka ředitele stěžovali, nakonec od sboru odešli.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme