Hradec Králové možná nečekaně ovládne velká koalice

V Hradci Králové se bude jednat o velké koalici. Původní plán středopravé vlády nad městem ztroskotal odstoupením TOP 09 z rozhovorů s ODS a dalšími třemi subjekty. Zástupcům TOP 09 vadí setrvání některých dosavadních politiků ve vedení města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové

Hradec Králové | Foto: Milan Baják | Zdroj: Český rozhlas

Režii převzala vítězná ČSSD, která hodlá nabídnout TOP 09 post primátora. Jak sdělila Radiožurnálu jednička na kandidátce královéhradeckých sociálních demokratů Hana Orgoníková, klíčové jednání plánuje na čtvrtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sociální demokratka Hana Orgoníková sdělila Radiožurnálu úmysl momentálně vůdčí strany politických jednání v Hradci Králové nabídnout TOP 09 funkci primátora

„Bylo by to v Hradci Králové ve večerních hodinách tento čtvrtek a byla by to TOP 09, ODS a pravděpodobně bych přizvala dvě menší uskupení Doma v Hradci a Změna pro Hradec,“ oznámila Orgoníková.

Podle Orgoníkové jsou sociální demokraté připraveni nabídnout funkci primátora. „Pro nás není nejdůležitější mít primátora. Myslím si, že by bylo vhodné, a také to udělám a již jsem to nepřímo udělala, že funkci primátora nabídnu TOP 09. Záleží na TOP 09, koho ona určí, já nebudu za jinou politickou stranu rozhodovat, kde kdo bude umístěn,“ dodala.

ODS ještě nedokáže potvrdit, zda do velké koalice půjde. „K tomuto vyjednávání teď nemáme mandát. Předpokládám, že se v nejkratším možném termínu sejde oblastní rada, kde toto projednáme a budeme mít nějaký závěr, s kterým do toho jednání půjdeme,“ řekla Radiožurnálu Pavla Finfrlová, která vedla kandidátku ODS.

Ota Nehasil, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme