Husté sněžení komplikovalo dopravu. V noci mohou silnice v Čechách namrzat

Husté sněžení komplikovalo provoz na silnicích. Policisté v souvislosti s počasím řešili několik hromadných nehod, například na dálnici D7 u Středokluk. Opatrní ale musí být řidiči i večer a v noci, kdy se téměř na celém území Čech může tvořit náledí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněhová nadílka v Liberci

Sněhová nadílka v Liberci | Foto: Šárka Škapiková | Zdroj: Český rozhlas

Podle ČHMÚ se náledí bude vytvářet v místech, kde se vyjasní a mokré povrchy nestihnou vyschnout.

Nejvyšší pravděpodobnost jeho tvorby je v nížinách, kde bude během odpoledne sněhová pokrývka odtávat a v noci by pak mělo mrznout.

Výstraha byla vydána pro Prahu a kraje Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký a Vysočinu. Platí od dnešních 19 hodin do zítřejších 9 hodin ráno.

Silničáři varují před sníženou viditelností a kluzkými silnicemi.

Během dne dopravu komplikovalo sněžení. Velké problémy byly na Pražském okruhu, kde havarovalo několik aut ve směru od dálnice D1 na letiště u exitu Chrášťany.

Kvůli nehodě tří kamionů a dvou osobních aut se tvořily dlouhé kolony také na dálnici D7 u Středokluk ve směru na Prahu.

 

cestující linky 180 dnes museli přiložit ruku k dílu aneb sněhová kalamita v Řepích 17.2.2016 ...

Zveřejnil(a) Jak se žije v Řepích dne 17. únor 2016


Počasí zkomplikovalo dopravu také na Liberecku, kde během dopoledne napadlo až 10 centimetrů sněhu.

Deset aut se srazilo podle webu policie na zledovatělé silnici u Stružince na Semilsku, hromadná nehoda se obešla bez zranění. Čtyři auta se střetla na silnici 35 u Jeřmanic, tři v Košťálově na Semilsku a v ulici České mládeže v Liberci. Také při těchto nehodách nebyl nikdo zraněn.

Silnice od Tanvaldu k polskému hraničnímu přechodu v Harrachově zatím zůstává pro nákladní dopravu otevřená.

Sněhová nadílka v Liberci | Foto: Šárka Škapiková

Ve Vlašimi na Benešovsku už ráno naboural autobus do rodinného domu. Řidič zřejmě dostal na kluzké vozovce smyk a nezvládl řízení. Tři lidé utrpěli lehké zranění.

Snězení by odpoledne mělo podle meteorologů přecházet v déšť nebo smíšené srážky. Protože teploty během večera klesnou na většině území Čech pod nulu, hrozí tvorba náledí. Objevit se mohou i mlhy.

Výstraha před náledím | Foto: Český rozhlas

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, na východě území pak zataženo. Na většině území ale začne postupně pršet. Od rána zejména v Čechách se mohou objevit mlhy. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na Moravě a ve Slezsku 7 až 11 °C, na východě až 13 °C.

V pátek bude převážně oblačno. Ve východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku se občas objeví déšť nebo déšť se sněhem, ojediněle i vydatnější. K večeru by pak mělo oblačnosti i srážek ubývat. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Sněhová nadílka v Liberci | Foto: Šárka Škapiková

Gabriela Hauptvogelová, mta, Anna Jadrná, Kristýna Prošková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme