Je to amatérské, kritizuje opatření na Hradu ředitelka Pražské informační služby

U vstupu na Pražský hrad se tvoří fronty turistů kvůli bezpečnostním kontrolám. Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka ale lidé ve frontách stojí maximálně 15 minut a to jen výjimečně. Ředitelka Pražské informační služby Nora Dolanská ale bezpečnostní opatření Hradu kritizuje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fronty před vstupem na Pražský hrad byly o víkendu kratší

Fronty před vstupem na Pražský hrad byly o víkendu kratší | Foto: Radek Duchoň

„Určitá bezpečnostní opatření jsou dneska nutná. Ale to, jak to udělali na Hradě, to je amatérské. Měly by tam být jen profesionální a deset rámů, aby lidé nestáli ve frontě a mohli procházet, když chtějí,“ zdůraznila Dolanská.

Dlouhé fronty návštěvníků Pražského hradu můžou podle Dolanské negativně dopadnout na cestovní ruch v metropoli. Někteří turisté totiž do Prahy jezdí na jeden den a nechce se jim proto dlouho čekat jen u jedné památky.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka návštěvníci stojí ve frontě nejvýš čtvrt hodiny. Hrad kvůli tomu vypracoval statistiku čekacích dob u vstupu. „Vyčleníme pracovníky a poprosíme i přítomné bezpečnostní pracovníky o sledování celé situace. Ale především jde o pracovníky Pražského hradu, kteří se této věnují,“ řekl Ovčáček.

Hrad uzavřel pro vstup hlavní Matyášovu bránu, návštěvníci jí můžou jen vycházet. Vstoupit můžou přes kontrolu u boční brány. Dnes se otevře pro východ z areálu brána z Jižních zahrad Hradu na Hradčanské náměstí.

ČRo, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme