Jednání o platech řidičů autobusů bez dohody. Riziko stávky trvá

Řidiči veřejné autobusové dopravy dál hrozí stávkou. Na ministerstvu práce se totiž odboráři zatím nedomluvili se zaměstnavateli na zvýšení mezd a zlepšení pracovních podmínek. Řidiči žádají minimálně 130 korun za hodinu. Znovu budou jednat na konci srpna.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálkový autobus, řidič

dálkový autobus, řidič | Foto: Eva Odstrčilová

Podle Odborového svazu dopravy je kvůli narůstajícímu stresu a nedostatečnému odpočinku pro řidiče neúnosné dál jezdit za méně než 130 korun na hodinu.

Pokud se tak mzdy nezvýší, půjdou řidiči do stávky. Ministerstvo práce i zaměstnavatelé ale chtějí dál jednat. Jedno z možných řešení by bylo třeba to, že by dostali víc peněz za hodiny, které musí trávit čekáním mezi jednotlivými spoji.

Zaměstnavatelé také doporučují, aby kraje provozovatele autobusové dopravy nevybíraly jen podle nejnižší ceny. Vyhrávají tak firmy s nejhoršími mzdami pro řidiče.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme