Kandidáti na prefosory, které prezident odmítl jmenovat, se chtějí sejít s premiérem

Trojice kandidátů na profesory, které odmítl jmenovat prezident, se chtějí sejít s vládou a premiérem Bohuslavem Sobotkou. Miloš Zeman ani po čtvrteční schůzce s ministrem školství Marcelem Chládkem z ČSSD a rektory dotčených vysokých škol svůj postoj změnit nehodlá. Udělit profesorský titul Jiřímu Fajtovi, Ivanu Ošťádalovi a Janu Eichlerovi dál odmítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna 26.5.2015, Bohuslav Sobotka

Poslanecká sněmovna 26.5.2015, Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

Premiér Bohuslav Sobotka řekl, že se nebrání jakémukoliv setkání. Zopakoval ale, že pravomoc udělení profesur je pouze na prezidentovi.

„Dokud se nezmění legislativa, tak to pravomocí prezidenta republiky zůstává. Premiér svým rozhodnutím nemůže nahradit odmítnutí prezidenta republiky udělit někomu titul profesora,“ řekl premiér Sobotka.

„Platí ale to, co jsem k tomu řekl už dříve, na místě pana prezidenta bych to jmenování učinil. Myslím si, že ti uchazeči splnili, podle informací, které mám k dispozici, všechny podmínky pro to, aby jim tento titul mohl být udělen,“ dodal.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme