Kavárna POTMĚ znovu otevírá, nevidomí budou nabízet kávu na náměstí Republiky

Kavárna POTMĚ vstupuje už do jedenácté sezóny. Oslaví ji na novém místě - místo na Ovocném trhu na pražském náměstí Republiky. Právě tady si lidé můžou vychutnat kávu a na krátkou dobu si vyzkoušet, jaké je to obejít se bez zraku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tradiční autobus projektu Kavárna potmě

Tradiční autobus projektu Kavárna potmě | Foto: David Sedlecký

V kavárně si návštěvníci užijí naprostou tmu. Pro někoho je to příjemné, pro někoho méně.

„Někteří lidé se bojí, jiní jsou nadšení a další se vrací. Zajímavé na tom je, snažit se odhadnout, jak lidé budou reagovat a vymyslet, jak by se jim dalo pomoci,“ popisuje jedna z nevidomých kavárnic Kateřina Hegrová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kavárna POTMĚ bude stát na náměstí Republiky. O její nabídce natáčela redaktorka Eva Rajlichová

„Lidé se dají částečně prokouknout, ale samozřejmě neprokouknete každého, zase bych z toho nechtěla dělat nějakou magii. Ale dají se odhadnout,“ prozrazuje Kateřina.

Když návštěvník zaplatí 140 korun vstupné, přispěje na sbírku Světluška. Vybrané peníze podporují lidi se zrakovým hendikepem.

Jaká bude letošní nabídka nápojů, prozrazuje Veronika Musilová z Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku vypisuje:

Přehrát

00:00 / 00:00

O letošním programu kavárny POTMĚ mluvil ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip

„Máme tu džusy a teplé čaje. Vzhledem k počasí ale bude aktuální zmrzlina. Teď jsem tam vložila hrušku a příchuť Oreo (sušenky, pozn. red.).“

Kavárnu POTMĚ můžou zájemci navštívit v Praze na náměstí Republiky od dnešního poledne až do 17. června.

Čeká je i bohatý doprovodný program - koncerty, baristická show, workshopy, dílny nebo science show iQlandie z Liberce. Chybět nebude měření zraku zdarma.

Kavárna Potmě - trasa autobusu v roce 2015 | Foto: Český rozhlas

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme